🚚 FRI FRAKT OVER 900,- (under 10kg) | 🚚 FAST FRAKT 100,- | 🚚 POST I POSTKASSE 55,- (gjelder småvarer under 7cm)

Unwrapped Skien

 

Unwrapped Skien - Åpnet november 2020!!
Henrik Ibsens gate 10, 3724 Skien

Unwrapped Skien

 

Hvorfor Unwrapped Skien?

Vi skal ikke mange årene tilbake i tid før det var helt vanlig å handle i løsvekt samt å kaste minimalt var normalen. 

Det å tenke bærekraft og gjenvinning er ikke noe nytt, men er kommet sterkere frem spesielt i mediebildet i senere tid. Begreper som klimaendringer, bærekraft og sirkulær økonomi har fått større plass og gjort at folk er blitt mer bevisste på sitt eget fotavtrykk. 

For generasjon Z er en løsvektbutikk et kjent konsept. En slik butikk vil bli en nødvendig forlengelse av en mer bærekraftig og miljøvennlig livsstil mange vokser opp i dag. Å leve miljøvennlig og handle bærekraftig kan også være utfordrende og forvirrende for mange. Men vi er nå kommet til et punkt der vi er tvunget til å handle på en annen måte enn vi har gjort tidligere, slik at vi ikke ødelegger for de som kommer etter oss. Vi må altså bruke naturens ressurser mer bærekraftig og ta sirkulær økonomi på alvor. Vi må starte med oss selv.

Som kunde i butikken skal du få en opplevelse av at alle kan gjøre noe. At du er en viktig bidragsyter og at våre handlinger kan og må spille en rolle.

Unwrapped Skien er en butikk der du kan spare både penger og miljø ved å handle gode råvarer og husholdningsartikler fortrinnsvis i løsvekt. Her kjøper kunden kun det en trenger fra dispensere i eventuelt medbrakt beholder. Gjenbrukbare beholdere kan også kjøpes i butikken. Poenget er at du skal kunne kjøpe så lite eller så mye du vil, når dette er brukt opp er det ingenting igjen å kaste.  

Bare i Norge tar vi med oss 930 millioner plastposer hvert år fra dagligvarebutikkene, hver og en av oss kaster 411 kg husholdningsavfall årlig og på verdensbasis havner det 8 millioner tonn med plast ut i havet hvert år. Det er tydelig at det tvinges frem en mer bærekraftig livsstil. 

Unwrapped Skien er en bedrift som oppmuntrer til å minimere avfallsmengden ved at avfallet ikke oppstår i utgangspunktet. Unwrapped Skien skal være med på å skape et kollektivt engasjement og gi et dytt i riktig retning mot en grønnere hverdag. Den samfunnsnyttige verdien for Skien og Grenland forøvrig er bærende i konseptet. Butikken skal være med på å skape et grønt teppe for byen og kunne gi positive klima- og miljøeffekter i Skien kommune.

Gründere, eiere og drivere:

Ragnhild Galaasen Storbæk:

Ragnhild er 34 år gammel og har et brennende miljøhjerte. Hun kommer opprinnelig fra Trysil, men flyttet til Skien i 2008. Hun forelsket seg i byen og har blitt boende her siden da. 

Ragnhild har jobbet for Renovasjon i Grenland siden 2014. Gjennom jobben har hun sett hvor mye unødvendig emballasje vi omgir og oss med, samtidig kommer det klart frem at her kan noe gjøres hos hver enkelt med enkle grep. Vi er kommet til et punkt der vi ikke har noe annet valg enn å velge grønnere alternativer i hverdagen. Et ønske om å gjøre Grenland litt grønnere er stort for Ragnhild. For å få til dette vil hun være med på å bidra til en holdningsendring der det er mulig. Hun og Katrine startet Unwrapped Skien som et tilsvar til mangel på grønnere alternativer i Grenland. 

Fra tidligere har Ragnhild en bachelor i Kultur og en utdannelse i kunst. Denne bakgrunnen, kombinert med miljøengasjementet blir til sammen en zerowastebutikk i Skien. 

Anne Katrine Lindgreen Anundsen:

Katrine er 32 år, er født og oppvokst i Siljan. De siste 8 årene har Katrine bodd og jobbet i Oslo som Visual Merchandiser for butikkjeden Høyer. Katrine har hele sin arbeidskarriere jobbet i retail, og drømmen har, helt siden hun var liten, vært å starte sin egen butikk. Da Ragnhild lurte på om hun kunne tenke seg å være med på laget, var Katrine aldri i tvil. Hun savnet Telemark og lengtet hjem til Siljan, og med dette konseptet kan hun få være med å løfte lokale bønder, lokale gründere og samtidig drive bærekraftig butikk med et tydelig og ikke minst viktig budskap. 

Å velge miljøvennlige alternativer er ikke alltid like enkelt. Det er en jungel av grønne produkter der ute som ikke nødvendigvis alltid er like grønne når man tar en ekstra titt. Hos Unwrapped Skien skal du slippe å ta de valgene, det har vi gjort for deg og du kan handle med god samvittighet.

 

            Sosiale medier: Facebook og Instagram

 

 

 

Foto: Thomas Fjelddalen