🚚 FRI FRAKT OVER 900,- (under 10kg) | 🚚 FAST FRAKT 100,- | 🚚 POST I POSTKASSE 55,- (gjelder småvarer under 7cm)

Fair Squared

Vi i Unwrapped har gledet oss til å introdusere dere for Fair Squared, et merke som har fokus på rettferdighet og solidaritet i sin produksjon. Ved bruk av plantebaserte ingredienser samarbeider de med bønder over hele verden og utvikler seg selv ved stadighet for å kunne være så klimanøytrale som mulig. 

Fair in every situation

Fair Squared er opptatt av det som ligger i navnet, nemlig Fair Trade. De har siden 2013 produsert og satset på produkter som er miljøvennlige, fair trade produsert, økologiske, naturlige og fri for dyreforsøk. Det hele startet med kondomer, håndkremer og leppepomade. Ettersom etterspørselen økte kunne også samarbeidet med flere bønder utvides. I dag får Fair Squared ingrediensene sine fra 15 Fair Trade partnere over hele verden og sortimentet er utvidet. Produktene produseres i Tyskland og finnes i hele Europa. Fair Squared arbeider hele tiden for en bærekraftig, transparent og rettferdig produksjon. #whomademyskincare             

Fair Squared - Cruelty Free - Unwrapped.noFair Squared - Fair Rubber - Unwrapped.noFair Squared - Natrue - Unwrapped.noFair Squared - Fairtrade - Unwrapped.noFair Squared - Vegan - Unwrapped.no
Fair Squared - Sheasmør - Unwrapped.no

Sheasmør

Frukt fra shea-treet har vært en klassiker når det kommer til kroppspleie. For å kunne utnytte det populære fettet, må nøttene fra shea-treet skilles fra massen og hakkes forsiktig opp. Det blir tilsatt vann og blandes sammen til en mos, deretter siktet. Fair Squared sine produkter inneholder sheasmør fra Ghana. 


Fair Squared - Unwrapped.no

Olivenolje

Olivenolje var en av de første råvarene Fair Squared brukte i sine produkter. Den mangfoldige oljen ble allerede benyttet i kroppspleie helt tilbake i antikken. Takket være den høye mengden antioksidanter og vitamin A og E er oljen godt egnet til hud og hår. For øyeblikket samarbeider Fair Squared med bønder i Palestina og Libanon. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fair Squared - fair rubber - Unwrapped.no

Naturlig gummi (latex)

"What would FAIR SQUARED be without the milk of the rubber tree Hevea brasiliensis"? Det var her hele historien til Fair Squared startet. Ideen om de første fairtrade - sertifiserte kondomene utviklet seg videre til hvor de er i dag. Som følge av dette ble rettferdig lønn og arbeidsforhold introdusert til latex produksjonen. Fair Squared period cup er i samme materiale og er derfor også nedbrytbar, i tillegg til å være 100 % vegansk. Både produktene og gummien kommer fra samarbeidspartnere i India og Sri Lanka. Les mer om prosessen her. 

Dette er noen av ingrediensene som brukes, ønsker du å vite mer? Gå inn her.

Fair Trade / Fairtrade

Fair Squared - Fairtrade - Unwrapped.noFairtrade-standardene omfatter sosiale, miljømessige og økonomiske krav og bidrar til et bærekraftig jordbruk, ivaretakelse av menneske- og arbeidstakerrettigheter, og økonomisk og sosial utvikling for bønder og arbeidere. Bønder, plantasjer, handelsaktører og merkevarer i hele verdikjeden må følge Fairtrade-standardene som gjelder for dem.

Gjennom fysiske inspeksjoner og bokettersyn kontrollerer FLO-CERT at Fairtrade-standardene er fulgt. Fairtrade springer opprinnelig ut av Fair Trade-bevegelsen. Fair Trade oppretter handelsforbindelser mellom fattige produsenter og importører i vestlige land, mens Fairtrade er en merkeordning som kontrollerer at produksjon og handel mellom disse foregår etter de internasjonale Fairtrade-standardene (Fairtrade Norge, 2020). 

Fairtrade hudpleie

De fleste skjønnhets- og hudpleieprodukter inneholder mye vann og andre typer ingredienser som ikke dyrkes av Fairtrade-merkede bondekooperativer/plantasjer. Derfor kan den totale andelen Fairtrade-ingredienser i et Fairtrade-merket hudpleieprodukt være lav. For å sikre at de Fairtrade-sertifiserte småbøndene og arbeiderne skal få en fair fordel av salget av disse Fairtrade-merkede hudpleieproduktene, betaler merkevaren en ekstra Fairtrade-premium (Fairtrade Norge, 2020). 

Zero Waste Circle - how does it work?

For ytterligere bærekraftighet på badet er Fair Squared - kosmetikk tilgjengelig i smarte og returnerbare glasskar og flasker. Les mer her om hvordan systemet fungerer.

 

Fair Squared - Klimaneutral - Unwrapped.no

Everything we do: the production of our products, the transportation, running offices and administration – it all causes CO2 emissions. Climate change does not just affect us and future generations, Fair Trade producers, too, already experience significant changes and new hardships.

That’s why we decided to have our emissions analyzed by the independent company ClimatePartner to reduce emissions as much as possible and to offset the rest through different climate projects. Since 2017 all FAIR SQUARED products are climate neutral" - Fair Squared

Megan har prøvd Fair Squared dagkrem: 

 

 

 Fair Squared - Unwrapped.no

Fair Squared produkter (Unwrapped)

Fair Squared:

https://www.fairsquared.com/en/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilder: 

Fair Squared, https://www.fairsquared.com/en/

Fairtrade, https://www.fairtrade.no/