🚚 FRI FRAKT OVER 900,- (under 10kg) | 🚚 FAST FRAKT 100,- | 🚚 POST I POSTKASSE 55,- (gjelder småvarer under 7cm)

Miljøvennlig julekalender

Miljøvennlig julekalender - Unwrapped.no

November er her allerede med desember rett rundt hjørnet. Med desember følger også tradisjonen med adventskalender for mange. Hvordan skal vi klare å fylle en kalender med 24 gaver og hvordan kan vi gjøre disse gavene mer miljøvennlige?  ⠀ 

Julen blir fort dyr, både for lommeboken og miljøet. Her har vi prøvd å samle noen grønne tips til hvordan man kan fylle lukene. Til barn og voksne. 

7 tips til en grønnere julekalender 

Miljøvennlig julekalender - Unwrapped.no

1. Gi bort en opplevelse

I stedet for 24 små gaver, kan man gi hint underveis om en stor eller flere små opplevelser som venter mot slutten av kalenderen. ⠀

2. Kjøp brukt

Det finnes mange unike, spesielle og fine gaver man kan finne i bruktbutikker. Bøker, kjøkkenredskaper, klær, turutstyr, interiør, leker osv. 

3. Mat

Hva med en krydderkalender? Eller kanskje både krydder og te?

Brente mandler, syltetøy, saft, smakstilsatte oljer og syltet rødløk er noe av det man kan lage selv og blir fine gaver som holder seg lenge. ⠀

Økologisk og lokal mat. Kanskje mottaker av kalenderen setter pris på økologisk kaffe eller ønsker seg noe lokalt fra bondens marked eller REKO - ringen?

Unwrapped selger også økologisk mat i løsvekt. Ta en titt her. 

4. Gi bort velværeprodukter eller vaskemidler du har laget selv

Kanskje en skrubb eller en krem? Det finnes mange oppskrifter på nettet på hvordan du lager dine egne velværeprodukter og vaskemidler. Her trengs det som regel veldig få ingredienser og du har kanskje alle i skapet allerede. Kjøp dine egne beholdere og sett ditt personlige preg på produktet. 

5. Allsidige og gjenbrukbare produkter med god kvalitet  

Kvalitet, allsidighet og gjenbruk hjelper oss i å forbruke mindre, unngå engangsprodukter og unødvendig emballasje. 

Fra Unwrapped sin side ønsker vi å trekke frem den allsidige og naturlige  Marseillesåpen som kan brukes til husvask, oppvask, klesvask og til hud og hår. Perfekt for minimalisten. Inspirasjon til bruk finner du her. 

Ønsker du å lese mer om hvordan vi kan velge mer miljøvennlige såper, eller lurer du på hva håndlagede såper egentlig er? Bli med hit.  

Bolletrekk og Bee's Wrap er eksempler på andre gjenbrukbare produkter til hjemmet hvor bruksområdene erstatter blant annet plastfolie. 

Flere eksempler er drikkeflasker (til varme og kalde drikker), termokopper, sugerør og matbokser i stål, nett til frukt og grønnsaker og produkter i slitesterke og mer miljøvennlige materialer som for eksempel lin og ulike tresorter.  

Kvalitet koster ofte mer der og da, men holder seg lengre. Kanskje det kan være en idé å gi en gave annenhver dag i desember eller kun i helgene? 

6. Aktiviteter

Gi bort små opplevelser i form av aktiviteter man kan gjøre sammen. En tur med bål og pannekaker, boller og kakao på kafé, spillkveld med hele familien, yndlingsmiddagen, kinokveld eller en akedag for eksempel. Noe som treffer mottakeren.  

7. Ta vare på naturen - kjøp miljøvennlige og naturlige produkter 

Naturlig, plastfritt, økologisk og lokalt - er noen av stikkordene man kan tenke på for å ta vare på naturen. 

Det kan av og til være vanskelig å få helt oversikt over hva man bør velge. Unwrapped har samlet noen miljøvennlige alternativer til julekalenderen her. Alle under 100 kr. ⠀

Miljøvennlig julekalender - Unwrapped.no

 

Sjekk ut Naturvernforbundet og Fremtiden i våre hender. Her finner du flere grønne guider med tips til hvordan vi kan leve mer miljøvennlig og bli bevisst på hva vi bør tenke på i hverdagen. 

Del gjerne dine egne tips til en grønnere julekalender i kommentarfeltet. Vi setter stor pris på inspirasjon fra dere. 

Vi ønsker alle en god førjulstid. Ta vare på hverandre.  

 

 

 

 

Foto: Shutterstock, La Corvette

4 kommentarer

 • No Prescription[/url] Amoxicillin Online qiu.iryd.unwrapped.no.zxj.pt http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
  ecoefarosivud
 • Online[/url] Amoxicillin yry.qkup.unwrapped.no.sjb.un http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
  oyyengisevuha
 • 500 Mg[/url] Amoxicillin No Prescription oqg.ongh.unwrapped.no.gbc.bh http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
  avekawiv
 • 500mg Capsules[/url] Amoxicillin 500 Mg dlc.pjhj.unwrapped.no.fuk.ub http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
  ekipatevyqa

Legg igjen en kommentar