🚚 FRI FRAKT OVER 900,- | 🚚 FAST FRAKT 100,- | 🚚 POST I POSTKASSE 55,- (gjelder småvarer)

Fra bønner til spirer

Mungbønner - dyrk dine egne spirer - Unwrapped.no
Mungbønner er supre i salater, gryteretter eller supper. Sett de i vann om kvelden og kok de i 10 minutter neste dag. I det asiatiske kjøkken er også spirene vanlige å bruke i matlagingen og bønnespirene du kjøper i butikken er som oftest laget av nettopp mungbønner. Spirer er nydelige kalde, men også godt på toppen av noe varmt. 
Bønnespirer - Mungbønner - Unwrapped.no
Belgvekster er jo bærekraftige, næringsrike, fremtidsrettet og billige, men nok om det, det kan du lese mer om her. 

DYRK DINE EGNE SPIRER:

1. Alt du trenger er mungbønner eller andre bønner/frø og et spireglass eller spirekasse. Spireglasset kan du lage selv av et syltetøyglass eller annet oppbevaringsglass.
TIPS: legg det vannrett, så spirene fordeler seg. Ha noe over åpningen, men det kan ikke være helt tett. En kjøkkenklut/bolletrekk for eksempel eller annet du har hjemme, fest med et strikk.
2. Bløtlegg frøene. Gjerne over natten, men alt fra 6 - 12 timer. Jo større frø/bønner desto lengre tid. 12 timer er bra for mungbønner. 
3. Deretter skal bønnene/frøene skylles godt, ca 2 ganger daglig frem til de har spiret. Pass på at alt vannet helles av, slik at de ikke råtner. Sett gjerne i et mørkt/halvmørkt rom.  Kan også stå på kjøkkenbenken, men helst ikke i direkte sollys.
4. Spirene er som regel ferdige mellom alt fra 2 - 6 dager! BOOM!
 
5. Spireprosessen stopper ved at du legger spirene i en lufttett beholder i kjøleskapet. 
Spirer - dyrk dine egne - Unwrapped.no
Vent med å spise de til bladene kommer frem. 
 
God spiring! ⠀

 

 

 

 

 

 

 

 

@unwrapped.no #unwrappedno

Foto: Unsplash / Pixabay

Legg igjen en kommentar