Fra bønner til spirer

Mungbønner er supre i salater, gryteretter eller supper. Sett de i vann om kvelden og kok de i 10 minutter neste dag. I det asiatiske kjøkken er også spirene vanlige å bruke i matlagingen og bønnespirene du kjøper i butikken er som oftest laget av nettopp mungbønner. Spirer er nydelige kalde, men også godt på toppen av noe varmt.

Belgvekster er jo bærekraftige, næringsrike, fremtidsrettet og billige, men nok om det, det kan du lese mer om her.
⠀
DYRK DINE EGNE SPIRER:
1. Alt du trenger er mungbønner eller andre bønner/frø og et spireglass eller spirekasse. Spireglasset kan du lage selv av et syltetøyglass eller annet oppbevaringsglass.
⠀
TIPS: legg det vannrett, så spirene fordeler seg. Ha noe over åpningen, men det kan ikke være helt tett. En kjøkkenklut/bolletrekk for eksempel eller annet du har hjemme, fest med et strikk.
⠀
2. Bløtlegg frøene. Gjerne over natten, men alt fra 6 - 12 timer. Jo større frø/bønner desto lengre tid. 12 timer er bra for mungbønner.
⠀
3. Deretter skal bønnene/frøene skylles godt, ca 2 ganger daglig frem til de har spiret. Pass på at alt vannet helles av, slik at de ikke råtner. Sett gjerne i et mørkt/halvmørkt rom.
Kan også stå på kjøkkenbenken, men helst ikke i direkte sollys.
⠀
4. Spirene er som regel ferdige mellom alt fra 2 - 6 dager! BOOM!
5. Spireprosessen stopper ved at du legger spirene i en lufttett beholder i kjøleskapet.

⠀
Vent med å spise de til bladene kommer frem.
God spiring! ⠀
@unwrapped.no #unwrappedno
Foto: Unsplash / Pixabay
] Iyumid tho.jrux.unwrapped.no.wws.xi http://slkjfdf.net/
] Eriyaci mon.jnll.unwrapped.no.nlv.qv http://slkjfdf.net/
] Uwebezc kib.vhtl.unwrapped.no.lnh.ir http://slkjfdf.net/
] Ereqitomo lhr.slvv.unwrapped.no.ugh.bh http://slkjfdf.net/