Betesalat
Beter - en norsk delikatesse
Beter er næringsrike, hardføre, holder seg lenge i kjøleskapet og kan brukes til så mangt. Til tross et kaldt nordisk klima gror heldigvis beter og andre rotgrønnsaker likevel. Norske beter kan kjøpes i butikken hele året rundt og her kan du finne beter i røde, gule, hvite og polkafargede varianter. Rødbeter er spesielt rike på folat og har et ellers høyt innhold av mineraler og antioksidanter.
Betesalat
Ingredienser:
-
Beter (rødbeter, polkabeter, gulbeter)
-
Spinat
-
Gresskarkjerner, valnøtter eller andre frø/nøtter (selges i løsvekt hos Unwrapped)
-
Fetaost
-
Løk (syltet rødløk)
-
Sukkererter
-
Honning
-
Salt
-
Pepper
-
Olje
Tilberedning:
-
Start ved å skrelle og kutte betene i tynne skiver. Spre dem utover et stekebrett med bakepapir, hell over olje og gjerne litt honning, salt og pepper. 180 grader i ca 30 - 40 min. Deretter avkjøl.
-
Rist gresskarkjerner og valnøtter i en stekepanne med litt olje på middels varme, deretter avkjøl. Kutt opp sukkerertene og/eller annet du ønsker å ha i salaten.
-
Når betene, valnøttene og gresskarkjernene er avkjølt blandes det med spinaten. Topp så blandingen med fetaost, sukkererter og syltet rødløk. Honning, olje, salt og pepper etter ønske.
-
Håper det smaker!
Forslag til middag: Betesalat, kikerter og kidneybønner krydret med tikka masala, mos av selleri-og persillerot og mynteyoghurt.
Oppskrift av Maria Di Lorenzo (mathelsemiljo.com / MHNM)