🚚 FRI FRAKT OVER 900,- | 🚚 FAST FRAKT 100,- | 🚚 POST I POSTKASSE 55,- (gjelder småvarer)

Betesalat

Beter - en norsk delikatesse

Beter er næringsrike, hardføre, holder seg lenge i kjøleskapet og kan brukes til så mangt. Til tross et kaldt nordisk klima gror heldigvis beter og andre rotgrønnsaker likevel. Norske beter kan kjøpes i butikken hele året rundt og her kan du finne beter i røde, gule, hvite og polkafargede varianter. Rødbeter er spesielt rike på folat og har et ellers høyt innhold av mineraler og antioksidanter.

 

Betesalat - MHNM - Unwrapped.no

Betesalat

Ingredienser:

  • Beter (rødbeter, polkabeter, gulbeter)

  • Spinat

  • Gresskarkjerner, valnøtter eller andre frø/nøtter (selges i løsvekt hos Unwrapped) 

  • Fetaost 

  • Løk (syltet rødløk)

  • Sukkererter

  • Honning

  • Salt

  • Pepper

  • Olje

Tilberedning:

  • Start ved å skrelle og kutte betene i tynne skiver. Spre dem utover et stekebrett med bakepapir, hell over olje og gjerne litt honning, salt og pepper. 180 grader i ca 30 - 40 min. Deretter avkjøl.

  • Rist gresskarkjerner og valnøtter i en stekepanne med litt olje på middels varme, deretter avkjøl. Kutt opp sukkerertene og/eller annet du ønsker å ha i salaten.

  • Når betene, valnøttene og gresskarkjernene er avkjølt blandes det med spinaten. Topp så blandingen med fetaost, sukkererter og syltet rødløk. Honning, olje, salt og pepper etter ønske.

  • Håper det smaker!

 

Betesalat - MHNM - Unwrapped.no

Forslag til middag: Betesalat, kikerter og kidneybønner krydret med tikka masala, mos av selleri-og persillerot og mynteyoghurt.

 

 

 

Oppskrift av Maria Di Lorenzo (mathelsemiljo.com / MHNM)

Legg igjen en kommentar